Vad ska man säga upp när man flyttar?

Posted by on


Att flytta till en ny bostad är en spännande tid som innebär mycket planering och förberedelser. Utöver att packa och organisera flytten, är det också viktigt att se över vilka abonnemang och tjänster som behöver sägas upp eller flyttas till den nya adressen. Genom att ta hand om dessa administrativa uppgifter i förväg kan du undvika onödiga kostnader och problem i samband med flytten.

Ett av de första abonnemangen du bör hantera är el- och energiabonnemanget för din nuvarande bostad. Kontakta din elleverantör och meddela dem om ditt flyttdatum så att de kan avsluta abonnemanget vid rätt tidpunkt. På så sätt undviker du att betala för energi som du inte längre använder.

Om du har ett bredbands- eller internetabonnemang bör du också säga upp detta i förväg. Ta reda på om din nuvarande leverantör erbjuder tjänster på din nya adress. Om så är fallet kan du överväga att flytta abonnemanget istället för att säga upp det och teckna ett nytt.

För TV-abonnemang, meddela din leverantör om din flytt och se om de kan flytta abonnemanget till din nya adress eller om du behöver säga upp det och teckna ett nytt avtal.

Glöm inte att säga upp din nuvarande hemförsäkring för den gamla bostaden. Om du redan har en hemförsäkring för den nya bostaden, kontrollera om den kan börja gälla från flyttdatumet.

Om du har prenumerationer på tidningar eller tidskrifter, se till att säga upp dessa i god tid innan flytten. Om du fortfarande vill ha tidningarna på din nya adress, meddela förlaget om dina nya kontaktuppgifter.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *